Gemmoterapia, fuqia dhe hollësia e bimëve

Gemmotherapie Bud und Phytotherapie

Interesimi për sythat në gemmoterapi është i vjetër. Sidoqoftë, puna e Dr Henry , atëherë Dr Bergeret dhe Tétau kohët e fundit ka thelluar njohuritë për këto inde bimore dhe ka bërë të mundur përhapjen e përdorimit të tyre.

Perlë: e huazuar nga gemma latine “bud” dhe sipas analogjisë së formës dhe ngjyrës “gur i çmuar”

Gemmotherapy është përcaktuar si një ilaç bimor embrionale të përgjithshëm. Ai përdor përbërësit aktivë të sythave, farave, rrënjëve ose filizave të rinj të pemëve të sapo zgjedhur dhe të përgatitur me tretje direkte në një tretësirë ​​alkooli dhe glicerine. Kultura homeopatike e Dr. Bergerey dhe Tétaui bëri ata të përdorin hollimin Hahnemanian në dhjetorin e parë dhjetor (1 DH) në mënyrë që të rrisin, përtej aktivitetit të vetëm molekular, një karakter informues dhe energjik të përgatitjeve. Ekziston gjithashtu një formë tjetër galenike e quajtur “nëna macerate”; në fakt, ai përdor një macerat fillestar të përbërë nga uji, glicerina dhe alkooli i cili nuk i nënshtrohet asnjë hollimi. Sidoqoftë, është e mundur të bëni hollimin vetë në një gotë ujë.

Një shpërthim i vitalitetit

Indet e bimëve embrionale përmbajnë dhe përqendrojnë të gjithë pasurinë e bimës ose pemës, dhe ato gjithashtu përmbajnë të gjithë potencialin e saj. Mund të themi se ata e shprehin TOTUM -in në formë të ngjeshur. Faza embrionale është një premtim i jetës, ai mban gjithë gjeniun dhe gjithë zjarrin. Në të vërtetë, sythi ka informacionin e plotë gjenetik të bimës dhe është veçanërisht i pasur me vitamina, elementë gjurmë dhe minerale falë lëngut të pemës që arrin në të. Gonxha përbëhet nga qeliza të padiferencuara (të quajtura “totipotente”) të cilat kanë aftësinë të shumohen shumë shpejt dhe që lejojnë pemën të rinovojë gjethet e saj çdo vit. Vetëm njëra prej këtyre qelizave ka aftësinë,in vitro , për të rindërtuar bimën në tërësinë e saj!

Interesimi i gemmoterapisë

Lejon një thellësi të madhe veprimi duke stimuluar butësisht kapacitetet vetë-rigjeneruese të organizmit, dhe zvogëlon toksicitetin e mundshëm të bimës, qoftë nga formula e saj e holluar ose nga vëllimet e ulëta të gëlltitura për macet e nënës., Spektri i tij i veprimit është më e gjerë se bima e pjekur, meqenëse e gjithë bima e mundshme përmbahet në syth (për shembull, sythi i blirit – Tilia Tomentosa – mbulon virtytet qetësuese të luleve, por edhe karakterin zhgënjyes të drurit të farës).

Të Glycerites janë përdorur më lehtë se format e tjera të dozimit (më pak alkool, mundësi për të rregulluar doza). Mendoni për fëmijët tuaj! Ai vepron në nivelin qelizor duke pastruar, stimuluar dhe rigjeneruar qelizat, si dhe duke përmirësuar lidhjet dhe funksionet e tyre. Përveç kësaj, ajo rrit asimilimin e bioterapive të tjera falë cilësisë së mineraleve të saj të cilat luajnë një rol transportues në trup .

E gjithë kjo e bën gemmoterapinë një bioterapi të jashtëzakonshme e cila, megjithatë, bën të mundur rregullimin e funksioneve kryesore të organizmit duke punuar në thellësi në terren. Ajo gjen vendin e saj në një vizion global të individit dhe shëndetit të tij .

Doza indikative

Për maceratet 1D, rekomandohet të merrni 1 deri në 3 pika për kilogram peshë. Për një të rritur që peshon 70 kilogramë, doza mund të ndryshojë nga 70 në 210 pika në ditë, e ndarë në 2 ose 3 doza. Klinika tregon se dozat e ulëta janë po aq aktive. Kini kujdes, macerat e fidaneve të rinj të rozmarinës dhe dëllinjës – Rosmarinus Officinalis (JP) dhe Juniperus Communis (JP) – mos i binduni këtij rregulli. Fuqia e tyre e veprimit (kullimi i mëlçisë dhe veshkave) mund të çojë në kriza shqetësuese kurative. Dozat duhet të jenë më të ulëta dhe progresive. Ulliri ( Olea Europea JP) është një agjent hipotensiv dhe përshkrimi i tij do t’i nënshtrohet këshillave të ekspertëve.

Për maceratet nëna, doza është 5 deri në 20 pika në ditë:

Shërimet zgjasin mbi 21 ditë dhe mund të rinovohen tri herë, duke u siguruar që të respektoni një pushim prej një jave në mes. Përgatitjet e gemmoterapisë janë në formë njësie; përdorimi i një sythi të vetëm ose fidanit të ri, ose në formën e një kompleksi; sinergji e disa sythave të lidhur me ekstrakte të tjera bimore.

Për shembull, kompleksi depurative kombinon filizat e rinj të rozmarinës (për veprimin e tij tonifikues dhe detoksifikues në mëlçi), dëllinjë (kullues i veshkave dhe mëlçisë, stimulues i përgjithshëm), ekstrakte të luleradhiqes (objektivi hepatik) dhe artiçoke (rregullimi i funksionit biliar dhe metabolizmi i lipideve) )

Shumë kërkime janë duke u zhvilluar për të kompletuar dhe forcuar njohuritë tona për indet e bimëve embrionale .

Gemmoterapia, si të gjitha mjetet juridike natyrore , në fakt do të gjejë vendin e saj të ligjshëm në një qasje të individualizuar ndaj subjektit, duke marrë parasysh terrenin e tij, temperamentin dhe forcën e tij vitale. Sidoqoftë, përdorimi i tij duhet të vërtetohet nga një mjek shëndetësor: mjek, naturopat ose farmacist.

 

Arnaud. C. (Doktor i Farmacisë)

Leave a Reply

Your email address will not be published.